Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 18:53

“Το στοιχειό”: Ένα νέο videoclip γυρισμένο στην Ευρυτανία

Ένα νέο μουσικό videoclip γυρισμένο εξ’ ολοκλήρου στη μοναδική φύση της Ευρυτανίας, μέσα σε δάση μαγευτικά, με τοπία από το Μεγάλο Χωριό και τις πλαγιές της Καλιακούδας και της Χελιδόνας σε ρόλο πρωταγωνιστικό.

Είναι “To στοιχειό” – “the bogy”, μια σύγχρονη μελοποίηση από τον Βασίλη Τζωρτζίνη, πάνω σε στίχους παλαιάς δημοτικής ποίησης, που ερμηνεύει η Κατερίνα Παπαδοπούλου πλαισιωμένη από μια οκταμελή μπάντα, σε ένα αντάμωμα της παράδοσης με τους ήχους της jazz και της rock. Τα “γυάλινα πηγάδια”, το στοιχειό που μεταμορφώνεται σε γυναίκα και τρώει τους αντρειωμένους, η ιστορία του “κολυμπητή”, που συνομιλεί με το υπερφυσικό και δίνει χωρίς δεύτερη σκέψη τη ζωή του για ένα κατόρθωμα που δεν είναι γραφτό να ολοκληρωθεί. Οι παραλογές, οι μπαλάντες των Βαλκανίων, τα διαχρονικά νοήματα που συγκινούν και εξάπτουν τη φαντασία.

Παίζουν: Βασίλης Σαλτίκης: σαξόφωνο, Μαργαρίτα Θεοφιλοπούλου: τρομπέτα, Γιώργος Φωτιάδης: τρομπόνι, Νεφέλη Ανδρεάκου: τσέλο, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης: ακουστική κιθάρα, Γιώργος Χριστόπουλος: ηλεκτρική κιθάρα, Βασίλης Τζωρτζίνης: μπάσο, Σίμος Κωνσταντινίδης: τύμπανα.

To videoclip σκηνοθέτησε και γύρισε ο Αλέξανδρος Μποτονάκης και εμφανίζεται σε αυτό η Πωλίνα Παπαγεωργίου από το Καρπενήσι.

agriniopress.gr