Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 22:03

Η αρχαία Αιτωλία και Ακαρνανία μέσα από φωτογραφίες

Οι αρχαιολογικοί χώροι στην Αιτωλοακαρνανία είναι πολλοί και σημαντικοί πλην όμως δεν είναι και τόσο γνωστοί στο ευρύ κοινό.

Βλέπετε, η περιοχή μας βρίσκεται εκτός των τουριστικών αξόνων της χώρας μας αλλά πέρα από αυτό και παρά το σημαντικό ανασκαφικό έργο που έχει γίνει σε αυτή από την ΣΤ΄ Εφορεία κλασικών αρχαιοτήτων δεν δημιουργήθηκαν μουσεία εκτός από αυτό του Θέρμου.

Ωστόσο οι αρχαιολόγοι, που είναι γνώστες των πραγμάτων, επισημαίνουν τη σπουδαιότητα των μνημείων της περιοχής μας. Αυτό το επισήμανε και η αρχαιολόγος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης κ. Στέλλα Δρούγου, όταν το 2001 με μία ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών, σε εκπαιδευτικά πλαίσια, επισκέφθηκε την περιοχή μας, δικαιολογώντας παράλληλα την επιλογή της αυτή.

Μνημεία πολλά, διάσπαρτα, με τη δική τους σημασία και ιστορία: Πλευρώνα, Καλυδώνα, Στράτος, Οινιάδες, Θέρμο και τόσα ακόμη…

H ανάπτυξη δεν έρχεται μόνο με επιδοτήσεις έργων η δραστηριοτήτων αλλά και με ουσιαστικές δημόσιες σχέσεις που μακροπρόθεσμα βοηθούν τα μέγιστα.

Απολαύστε το φωτογραφικό υλικό του Γιάννη Γιαννακόπουλου από τους αρχαιολογικούς χώρους της Αιτωλοακαρνανίας.

agriniopress.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 11:47