Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 03 Μαϊος 2017 23:30

Ήταν ο πιο ωραίος περίπατος στον καταρράκτη του Μοκιστιάνου (ΦΩΤΟ)

Την τελευταία Κυριακή του Απριλίου διάλεξαν για τον πιο φιλόδοξο μέχρι τώρα περίπατό τους οι “Περιπατητές της Μυρτιάς”. Αυτή τη φορά έβαλαν προορισμό τους τον καταρράκτη του Μοκιστιάνου, μία από τις πιο δύσκολες διαδρομές, αλλά και έναν από τους ωραιότερους προορισμούς της περιοχής που θα μπορούσαν να επιλέξουν.

Πενήντα δύο νέοι και νέες (η μεγαλύτερη μέχρι τώρα παρέα) συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής 30 Απριλίου στην ταβέρνα του Μπίκα, στον Αϊλιά, στον ίσκιο του γέρο – πλάτανου (που ζει εκεί χίλια χρόνια και βάλε) διέσχισαν τον κάμπο με τις ανθισμένες λεμονιές και τις πορτοκαλιές που αυτή την εποχή ευωδιάζουν, σκαρφάλωσαν στη ράχη του Κατσαντώνη για να φτάσουν στους ελαιώνες του “Παλιουριά” (πάνω από τα Λουτρά Μυρτιάς) και από κει πήραν το σκιερό μονοπάτι των κυνηγών για να κατέβουν στον νεραϊδότοπο του διάσημου πια καταρράκτη.

Δεν χόρταιναν μετά να λένε για το παραμυθένιο τοπίο, ούτε τους έκανε καρδιά να γυρίσουν…

Τώρα δεν σκέπτονται παρά την άλλη φορά που θα οργανωθεί ο επόμενος περίπατος στον καταρράκτη.

Ήταν μεσημέρι όταν επέστρεψαν στον Αϊλιά, όπου η κυρά Γεωργία τους πρόσφερε σπιτίσιο γλυκό νεραντζάκι, εξαίσιο ραβανί και χυμό πορτοκάλι για ν’ αναλάβουν δυνάμεις και να ξεκουραστούν.

Μπορείτε κι εσείς να γίνετε μέλη των Περιπατητών Μυρτιάς ΕΔΩ, ώστε να μαθαίνετε από το facebook πότε διοργανώνεται εκδρομή – περίπατος με μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Σημειώστε και το τηλέφωνο του Δημήτρη που κρατάει το ρόλο του συντονιστή: 6948 722952.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό (ΦΩΤΟ από Δ. Μπίκας, Σπ. Κοκκαλάκης και Γ. Μαυρομμάτης):

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 12:48