Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 18:56

Ένας επίγειος παράδεισος λίγο έξω από την Αμφιλοχία (φωτο)

Ένα κτήμα διαφορετικό, γεμάτο με κάθε λογής δέντρα και φυτά, άλλα και πολλά είδη ζώων και πτηνών βρίσκεται στη Στάνο Αμφιλοχίας. Ο κύριος Αποστόλης Καρακώστας, ιδιωτικός υπάλληλος στο κύριο επάγγελμα , είναι λάτρης της φύσης και της ζωής. Σε μια έκταση εκατό στρεμμάτων περίπου έχει δημιουργήσει έναν επίγειο παράδεισο. Κύρια καλλιέργεια είναι οι ελιές καλαμών και οι λεμονιές που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του κτήματος, ενώ στο υπόλοιπο μπορεί να συναντήσει κανείς ότι φυτό μπορεί να φανταστεί, από οπωροφόρα δέντρα μέχρι λαχανικά παντός είδους. Το ζωικό βασίλειο περιλαμβάνει, πρόβατα, κατσίκες, γουρούνια, κουνέλια, και από πτηνά, γαλοπούλες, πέρδικες, παγώνια, κότες και μεταξύ αυτών και ένα άγριο κοράκι το οποίο ο κ. Αποστόλης προσπαθεί να το εξημερώσει, δε λείπουν φυσικά από το κτήμα τα σκυλάκια και οι γάτες.

Το κτήμα του κ. Αποστόλη επισκέφτηκαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμφιλοχίας τους οποίους συνόδευαν ο διευθυντής κ. Σπύρος Καρακώστας και οι δασκάλες τους Βιργινία Χαρδαλιά, Λένα Δράκου, Μελανία Λαζαρίδου.

Τα παιδιά υποδέχτηκε στο φιλόξενο κτήμα με μεγάλη χαρά ο κ. Αποστόλης Καρακώστας και αφού τα ξενάγησε σε όλους τους χώρους τα άφησε να παίξουν με τα ζώα και κυρίως τα κουνελάκια τα οποία έβγαλε από το κλουβί και τα έδωσε στα χέρια τους να παίξουν. Οι μικροί μαθητές φυσικά ξετρελάθηκαν και έφυγαν ενθουσιασμένοι με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η επίσκεψη του Α΄ Δημοτικού Σχολείου έγινε στα πλαίσια δίωρης εκπαιδευτικής εκδρομής.

δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση 118….

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 13:18